De vereniging van biologische boeren in het waddengebied

Title

biowad_212_Wgeluk-cover-2
Biologische waddengroenten met een eigen gezicht

Biologische groenten zijn steeds vaker te vinden in de winkels. Echter biologische groenten met een duidelijk gezicht is een ander verhaal. De Friese boer en boerin en BioWad leden Jurjen en Annechien Bruinsma uit Sexbierum direct aan de Waddendijk, zetten hun biologische groenten af onder de naam Waddengeluk.

Op de verpakkingen laten zij tegenwoordig duidelijk zien dat het bij hen vandaan komt en hoe zij met hun producten om gaan. De producten hebben onlangs het Waddengoud-keurmerk gekregen.

Jurjen en Annechien Bruinsma hebben sinds 1999 hun biologisch akkerbouw bedrijf in Sexbierum tegen de Friese zeedijk. Door toenemende concurrentie op de biologische afzetmarkt voelden zij zich genoodzaakt om een andere weg in te slaan dan menig biologische boer. “Door uit de anonimiteit te stappen en dit tot op je product door te voeren, kunnen wij als biologische boeren veel beter onze liefde en zorg voor onze producten tonen aan het publiek dan alleen het eko-keurmerk dit kan doen. Op die manier onderscheiden wij ons duidelijk van de rest. Ook de versheid van de waddengroenten worden hierdoor veel meer benadrukt, want mensen weten precies waar het vandaan komt. Daarnaast heb je ook rechtstreeks contact met de consument en weet je dat mensen het waarderen wat we doen. Dit geeft meer voldoening voor ons werk en onze manier van leven”, aldus Jurjen Bruinsma. (fotos: waddengeluk)

website> waddengeluk

                biowad_211_but-bedrijfsprof


LEDENLIJST

Boerderij Westers

Vader en zoon presenteren hun
bedrijf en maken ons deelgenoot van hun bedrijfsfilosofie. Dit alles met veel enthousiasme temidden van de diverse gewassen...

Lees verder

BakkerBio Vof

Hier volgt een prachtige beschrijving van het gemengde bedrijf van BakkerBio Vof op de kleigond in het Noorden...

Lees verder

Waddengeluk

Gewassen die geteeld zijn onder deze bijzondere naam zijn ook bijzonder...

Lees verder

BIOWAD LEDEN IN NIEUWS

Nieuw Bromo in Ekoland

nov '12~ Mts van de familie van Tilburg, met twee pagina's in Ekoland! Nieuw Bromo wordt onder de aandacht gebracht in de bedrijfsovername rubriek van Ekoland.

Lees verder

Landgoud in Buitenleven

27aug ~ Het blad 'Buitenleven' wijt een leuk artikel aan de producten (sappen, wijnen en de witte aalbes) van Landgoud, het bedrijf van Biowad-lid Ale Havenga. 

Lees verder

Predicaat Nature Counts voor BakkerBio 

Op vrijdag 28 september 2012 is het achttiende Nature Counts predicaat overhandigd aan een teler BakkerBio van Naturelle, de biologische tak van The Greenery.

Lees verder